Vakbeurs Milieu 2011 kent sterk inhoudelijke programma

Na het succes van vorig jaar wordt van 4 t/m 6 oktober de 2e editie van de Vakbeurs Milieu in de Brabanthallen nog grootser georganiseerd. De VVM, netwerk van milieuprofessionals, verzorgt tijdens de drie beursdagen een gevarieerd inhoudelijk programma, waaronder het openingsdebat over de kansen van een Biobased Economy.

Biobased Economy, kans of hype?
De biobased of groene economie staat in Nederland en wereldwijd sterk in de belangstelling. Is dit het Ei van Columbus om onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen te doorbreken? Met Sytze Keuning en een paneldebat.
4 oktober, 11.00 uur

Ethische vragen over leven en dood
De ethische vraag is wat wij in onze maatschappij een leven waard vinden en hoe we dit vertalen naar de praktijk?
4 oktober, 15.00 uur

Arbeidsmarkt en Deskundigheid Omgevingsrecht
Werkveld en scholen maken zich ernstig zorgen over de arbeidsmarkt voor het omgevingsrecht. Welke oplossingsrichtingen zijn voorhanden?
5 oktober

Een nieuwe Omgevingswet zinvol of niet?
Het kabinet heeft besloten om de wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht te bundelen en te vereenvoudigen. Wat gaat er goed, wat zijn de mankementen?
5 oktober

Nationale Milieudag voor Young Professionals
Een Lagerhuisdebat over 'de medewerker van de toekomst', een seminar over 'de trends, kansen en ontwikkelingen van de milieuarbeidsmarkt' en een workshop 'zakelijk flirten'.
6 oktober

Nationaal Energiedebat: Leven met energie in 2050
Hoe ziet energievoorziening er in 2050 uit? Welke middelen zijn daartoe op dit moment nodig? Wie neemt het voortouw? Met Kornelis Blok, Dorien Putman, Sjef Peeraer en VVM-voorzitter Vera Dalm.
6 oktober

Urban governance in climate change adaptation
It is expected that cities will increasingly face the impacts of climate change. A meeting with invited, high-level experts on urban climate change and adaptation policies.
6 oktober

Jubileumfeest VVM: Thema Leven
In 2011 bestaat de VVM 25 jaar! Op 6 oktober vieren we dat vanaf 16.00 uur met een groot feest. Overkoepelend thema is Leven is er een gevarieerd programma, met als aftrap lezingen van Marijke Vos en Bas Haring.
6 oktober

Meer weten over het beursprogramma van de VVM? Kijk dan op www.vvm.info of neem contact op met het bureau: tel.  073-6215985, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.vvm.info