Initiatiefwet PvdA, GroenLinks en D66 tegen afbraakbeleid natuur

16-01-2012 - PvdA, GroenLinks en D66 komen samen met een initiatiefwet tegen het natuurafbraakbeleid van het kabinet: de initiatiefwet Mooi Nederland.
De initiatiefnemers vinden dat de natuur beter verdient dan wat staatssecretaris Bleker wil, die wil met de nieuwe natuurwet een einde maken aan de bescherming van veel natuurgebieden, dieren en planten.

Als de staatssecretaris de ruimte krijgt om te doen wat hij van plan is, is er van de natuur zoals we die kennen straks een hoop verwoest. Eenmaal verdwenen natuur komt nooit meer terug.
Volgens Van Veldhoven (D66) is ‘De Natuurwet van Bleker is een verarming.
Met deze initiatiefwet willen de partijen laten zien dat je ook in financieel krappe tijden datgene wat kwetsbaar is kunt beschermen.
Op maandag 23 januari vindt over deze initiatiefwet een symposium plaats in Den Haag.  Op dit symposium zullen Ed Nijpels (het Bosschap) en Jan Jaap de Graeff (Natuurmonumenten) spreken over de noodzaak van de wet. Ook Guido van Workum (ANWB), Peter Glas (Unie van Waterschappen) en Jaap Dirkmaat (Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) zullen hun licht erover laten schijnen.
Het symposium vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer, van 13.30 tot 16.00 uur. De middag wordt geopend door de fractievoorzitters Job Cohen, Jolande Sap en Alexander Pechtold.

Bron: PvdA. volledig artikel op   http://goo.gl/CdgUH