Bezoek de Praktijkdag Bio-energie op 7 februari 2013

08-02-2013 - Bent u werkzaam in de wereld van de bio-energie? Dan mag u de jaarlijkse Praktijkdag Bio-energie van Agentschap NL niet missen.
Zet nu vast de volgende editie in uw agenda: donderdag 7 februari 2013 in de Amsterdam ArenA.
Tijd voor verbinding
Bio-energie is de motor in de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Hoog tijd dus om iedereen uit de wereld van de bio-energie met elkaar te verbinden: van aanbieders van biomassa tot verwerkers, transporteurs en overheden. Dat gebeurt op de Praktijkdag Bio-energie 2013.
Programma
De dag begint met excursies naar locaties in de omgeving van Amsterdam. Zo kunt u een kijkje nemen bij Greenmills in Amsterdam. Greenmills is een samenwerkingsverband van enkele bedrijven die projecten uitvoeren om restproducten opnieuw te gebruiken. Of u kunt op bezoek bij De Meerlanden in Rijssenhout, dat afval inzamelt en als grondstof hergebruikt. Zo kunt u met eigen ogen zien hoe biomassa wordt omgezet in energie.

Bij terugkomst in de ArenA staat een lunch voor u klaar en kunt u marktpartijen bezoeken op de praktijkmarkt. Na de lunch gaan inspirerende sprekers in op de laatste stand van zaken rond bio-energie. Annemarie Rakhorst, directeur van de Search-bedrijven en auteur van boeken als ‘nieuwe energie’ geeft haar kijk op ondernemen in deze energieke sector.

Daarna kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. U kunt in debat gaan over een actueel thema, zoals de ervaringen met mestvergisting, of een workshop volgen. In de workshops komen onderwerpen aan bod als ‘vergroting van de exploitatiekansen van groen gas’, of de ‘mobilisatie van biomassa voor energietoepassingen. Ook kunt u met één van de sprekers doorpraten tijdens een ‘huiskamergesprek’. De dag eindigt met een borrel.
Aanmelden
U bent van harte welkom op de praktijkdag. Binnenkort ontvangt u meer informatie. Wilt u zich nu al aanmelden? Dat kan viawww.agentschapnl.nl/praktijkdagbioenergie. Graag tot 7 februari!
Bron: Agentschap.nl