Cites: Een overleden dier voor preparatie

04-03-2013 - Als een dier (met begeleidend EG-certificaat) is overleden, dan kunt u ervoor kiezen om het dier op te laten zetten door een erkende preparateur. Wist u dat hiervoor een nieuw EG-certificaat nodig is?
Zodra het dier overlijdt komt het EG-certificaat namelijk niet meer overeen met de werkelijkheid, want deze is afgegeven voor een levend dier. Als u ervoor kiest om het dier op te laten zetten, heeft u daarom een nieuw EG-certificaat nodig. U heeft hierbij twee mogelijkheden.
Wilt u het dier zelf houden nadat het is opgezet? Dan kunt u een EG-certificaat aanvragen voor een ‘stuffed animal’ (opgezet dier) zodra u het opgezette dier heeft teruggekregen van de preparateur. Dit EG-certificaat is uitsluitend bedoelt om de status te wijzigen van levend naar opgezet. Omdat u het opgezette dier zelf wilt houden, vinden wij het niet nodig dat u eerst een EG-certificaat voor ‘dead animal’ (overleden dier) aanvraagt.
Kiest u ervoor om het overleden dier te verkopen aan de preparateur, dan moet u een EG-certificaat aanvragen voor een ‘dead animal’. Als de preparateur het dier heeft opgezet en wil doorverkopen, moet deze een nieuw EG-certificaat aanvragen voor een ‘stuffed animal’ waarmee hij het opgezette dier aan een nieuwe eigenaar kan overdragen.