Wecycle rapporteert 134 miljoen kilo e-waste

28-05-2014 - Wecycle rapporteert over vorig jaar 133,7 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Dit is acht kilo per inwoner, het dubbele van de Nederlandse doelstelling.
De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. 
 De totale gerapporteerde hoeveelheid e-waste is vier procent lager dan in 2012. De economische crisis speelt hierbij een rol: er werden minder apparaten verkocht en minder afgedankt. Met name de inzameling van afgedankte televisies & monitoren daalde fors (min 14 procent).  De inzameling van de andere soorten apparaten daalde gering: koel-/vriesapparaten, kleine elektrische & ICT-apparaten en energiezuinige lampen daalden met zo'n drie procent, groot witgoedapparaten met anderhalf procent. 
Wecycle registreert tevens e-waste dat door erkende recyclingbedrijven is verwerkt en niet via het Wecycle-systeem is ingezameld. De geregistreerde hoeveelheid e-waste bedroeg vorig jaar 19 miljoen kilo. Samen met de ingezamelde hoeveelheid van 114,7 miljoen kilo is de totale gerapporteerde hoeveelheid 133,7 miljoen kilo.
 
Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.
Meer informatie: wecycle.nl.