Informatie gevraagd over 112 bereik

W. Saris, wijkagent van de wijk 'Winterswijk-buitengebied', heeft van de vaste commissie van Economische Zaken van de 2e Kamer een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een rondetafelgesprek over de problematiek van de bereikbaarheid van 112 in de grensgebieden en plattelandsgemeenten.  
Deze problematiek speelt op diverse locaties in zijn wijk Er zijn meerdere ernstige incidenten geweest waarbij het alarmnummer 112 niet middels het mobiele telefoonnetwerk kon worden bereikt.
 
Een adequate uitvoering van het politiewerk en ook dat van de boa is hierdoor niet altijd mogelijk.  De veiligheid van de burger en opsporingsambtenaar is in het geding.
 
Deze problemen doen zich niet alleen voor in het grensgebied van Winterswijk.  Om zo gedocumenteerd mogelijk het gesprek in te gaan, zou hij graag ook willen beschikken over voorbeelden van incidenten elders in het land, waarbij collega's (politie/boa) betrokken zijn.
 
Mochten er collega's zijn die (ook) ervaring hebben met de problematiek van de mobiele (on) bereikbaarheid van 112 in de grensgebieden en plattelandsgemeenten dan zou hij deze ervaringen graag in een korte beschrijving via de e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) ontvangen.