Nieuwe uitdagingen voor de boa in het veiligheidsdomein?

De boa wordt steeds belangrijker in de Nederlandse samenleving. Door de vorming van de Nationale Politie is er behoefte aan een nieuwe oriëntatie en een nieuwe vorm van samenwerken met partners, waaronder de boa's.

Om de leefbaarheid en veiligheid in wijken en het buitengebied te waarborgen heeft de  politie de boa's hard nodig. Hoewel boa's en politie elkaars natuurlijke partners zijn in veiligheid, verloopt de samenwerking en informatiedeling lang niet altijd vlekkeloos. Nu er een verschuiving plaatsvindt, is hét moment aangebroken om een aantal zaken goed te gaan regelen, zodat zij elkaar optimaal versterken.

Als breed collectief vinden wij dat het nu de tijd is de positie van de boa in de handhaving van de openbare orde duurzaam te versterken. De eerste aanzet is de organisatie van de Week van de boa in september 2015.

Met de ervaringen die daar worden opgedaan zullen we in het najaar verder werken aan het realiseren van een aantal strategische doelen. Uiteindelijk gaat het erom tot een beter samenspel te komen tussen politie en boa's. 

Tijdens deze eerste week van de boa zullen thema’s als: informatie delen, samenwerking, imago, onderwijs, wet- en regelgeving en uitrusting volop aan bod  komen in plenaire sessies en workshops.

Het doel is kennisdelen aan de hand van casuïstiek en best practices. Deze week is interessant voor boa's (openbare ruimte, milieu en natuur, welzijn en infrastructuur) hun leidinggevenden, beleidsmedewerkers,

bestuurders en teamchefs politie.

 

Graag attenderen wij u op de Week van de boa:

Datum:             8, 9 en 10 september

Locatie:            Politieacademie te Apeldoorn

Het definitieve programma maken wij begin mei bekend. Het is mogelijk om het hele programma mee te maken of 1 of meerdere modules. Reserveer deze week nu alvast in uw agenda!

In mei ontvangt u van ons de uitnodiging en het programma, inclusief de workshopbeschrijvingen en sprekers. Vanaf dat moment kunt u zich inschrijven.

 

De volgende organisaties leveren een bijdrage aan de eerste Week van de boa: Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie, Beboa, Federatie van Landgoedeigenaren, BOPV, ACP, Justis, Natuurmonumenten,

Nationale Politie, Politieacademie, Politie Dieren- en Milieubescherming, Stadsbeheer Den Haag, ROC, Handhavingsacademie.

Voor meer informatie over de eerste Week van de boa kunt u terecht bij het Congres- en Evenementenbureau van de Politieacademie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 055-5397497.