1100 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

26-10-2011 - Maandagavond 24 oktober zijn vier mannen aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk.

Naar aanleiding van recherche onderzoek door het Interregionaal Vuurwerkteam Midden Nederland werd omstreeks 19.20 uur een 26-jarige verdachte aangehouden in een woning in IJsselstein. Tegelijkertijd vond er een aanhouding op heterdaad plaats, toen een handlanger van de IJsselsteiner (29 jaar uit Nieuwegein) een koop sloot met twee mannen (26 uit Diemen en 38 uit Amsterdam) aan het St. Janskruid te Diemen. Ook deze drie mannen werden aangehouden. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.
Er is gezocht in Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Diemen. Hierbij werd in totaal 1100 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De zoekingen werden gedaan in huizen, loodsen, auto’s en garageboxen die allemaal in woonwijken lagen. Een van de opslaglocaties was zelfs dicht bij een school. Illegaal vuurwerk is een van de oorzaken van ernstige brandschade en vele ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert bovendien grote veiligheidsrisico's.
Naast het vuurwerk zijn er meerdere voertuigen en contant geld in beslag genomen.
Donderdag 27 oktober worden meerdere verdachten voorgeleid aan de Rechter Commissaris van de rechtbank Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Bron: politie regio Utrecht. Politie.nl