Milieupolitie neemt dierenhuiden in beslag in Halsteren

20-02-2012 - Agenten van het milieuteam van de politie Midden en West Brabant hebben vrijdag 17 februari 2012 dierenhuiden in beslag genomen bij een 60-jarige vrouw uit Halsteren.

De vrouw bood op internet dierenhuiden te koop aan via Markplaats. Uit onderzoek bleek dat het ging om huiden van beschermde dierensoorten. In haar woning troffen de agenten in totaal 109 huiden (of delen van huiden) aan. Het ging daarbij om huiden van o.a. servallen, twee panters, stinkdieren, bevers en otters. Verder vond de politie ook nog twee opgerolde slangenhuiden, het schild van een schildpad en twee stukken wit koraal.
Alle spullen zijn voor nader onderzoek meegenomen. Ze worden door een expert nader geanalyseerd. Afhankelijk van de uitkomsten van dit onderzoek wordt er, al dan niet, proces-verbaal opgemaakt tegen de 60-jarige vrouw. Ze verleende overigens alle medewerking en vertelde dat ze niet op de hoogte was van de wetgeving rond beschermde diersoorten (de zogenaamde Cites-wetgeving).
CITES is de overeenkomst met betrekking tot de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten, Het doel van CITES is te verzekeren dat de internationale handel in wilde dieren en planten geen bedreiging vormt voor de bescherming van de soorten in het wild. CITES reguleert de handel in meer dan 30.000 soorten van fauna en flora.
Bron: Politieregio Midden en West Brabant