Global pet Alert ontwikkeld voor opsporing vermiste huisdieren

19-09-2012 - Global Pet Alert is een applicatie voor de mobiele telefoon (IOS en Androïd) waarmee eigenaren hun vermiste huisdier kunnen opgeven als vermist.
Met één druk op de knop kunnen huisdiereigenaren een Alert versturen naar mensen in de omgeving. Hierdoor wordt er een netwerk gecreëerd van mensen die uitkijken naar vermiste huisdieren. Door deze communicatie kunnen huisdieren sneller worden terug gevonden.

Wat biedt deze app?
- Met één druk op de knop een Pet Alert versturen
- Push-bericht met een foto en omschrijving van het vermiste huisdier bij een Pet    Alert
- Informatie over vermiste huisdieren delen via Facebook, Twitter, Hyves en e-mail.
- Overzicht van vermiste en gevonden huisdieren
- Eenvoudig vooraf een profiel opstellen van uw huisdier(en).
- De app delen via Facebook, Twitter, Hyves en e-mail.
- Het laatste nieuws over Global Pet Alert

Om Global Pet Alert tot een succes te maken is een sterk netwerk noodzakelijk. Mensen met en zonder huisdieren kunnen zich aanmelden. Hoe uitgebreider het dekkingsgebied hoe groter de kans dat het huisdier snel weer veilig thuis gebracht kan worden. Meer ogen zien meer
4 oktober 2012, dierendag, komt de applicatie in de Google Play Store en Appstore. 
Tot 8 oktober is deze gratis te downloaden en daarna zijn de kosten 0,79 cent.

Global Pet Alert is een jong bedrijf. De eigenaar Willy Kroes kwam op het idee voor deze mobiele applicatie door ervaringen van vermiste huisdieren in haar omgeving. 'We kennen het allemaal, lantarenpalen beplakt met vermiste huisdieren, honden die hun baasje kwijt zijn geraakt tijdens het uitlaten of katten die door het kattenluikje naar buiten gingen en niet meer thuis zijn gekomen. Snelheid in de communicatie is belangrijk. Hoe meer mensen er mee kijken hoe groter de kans op het snel terug vinden van de huisdieren en dat wil toch iedereen, daarom heb ik deze applicatie ontwikkeld,' aldus Willy Kroes.
Bron: ANP