Verwaarloosde honden in beslag genomen in Eersel

22-01-2014 - De dierenpolitie in De Kempen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dinsdag 21 januari uit een pand in Eersel 75 honden weggehaald die daar onder erbarmelijke omstandigheden waren gehuisvest.
De 55-jarige bewoner van het pand is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 60 volwassen honden en 15 puppies liepen rond in hun eigen ontlasting, waarmee ook hun drinkwater was vervuild.
Daarnaast was de huisvesting veel te donker en hadden niet alle dieren voldoende voedsel. Omdat het de dieren ontbrak aan de juiste verzorging, is besloten ze mee te nemen en over te brengen naar een opvangadres. De honden waren van verschillende rassen, waaronder chihuahua's, teckels, staffords en boomers. Verder heeft de NVWA 20 ampullen met entstof meegenomen. Alleen een dierenarts mag deze stof in bezit hebben en toedienen. Het bleek om een niet geregistreerd hondenfokbedrijf te gaan.
In het pand troffen agenten enkele wapens aan. Die zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Bij een nadere inspectie op woensdagochtend 22 januari troffen agenten in een loods bij het pand een hennepkwekerij aan. In de ruimte stonden ongeveer 500 planten en de benodigde kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en zal worden geruimd. De politie en de NVWA onderzoeken de zaak verder.
Bron: NVWA