Betere bescherming koraal Caribisch Nederland

11-04-2014 - Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken stelt geld beschikbaar voor zes natuurprojecten in Caribisch Nederland. Dit zijn de eerste goedgekeurde projecten.
Het geld gaat naar projecten die niet alleen de natuur versterken, maar die ook bijdragen aan versterking van de landbouw, toerisme of lokaal ondernemerschap. In totaal is er €7,5 miljoen beschikbaar. De versterking voor de natuur is aantrekkelijk voor bewoners en economie
Dijksma: "Onze eilanden in Caribisch Nederland zijn een perfect voorbeeld waar ecologie en economie elkaar kunnen versterken. Een gevarieerde en goed onderhouden natuur is aantrekkelijk voor bewoners, maar trekt ook meer toeristen."
Bescherming koraal
Voor Bonaire is ruim €1,1 miljoen beschikbaar gesteld voor natuurprojecten die toerisme, ondernemers en landbouwers stimuleren. Een onderdeel is een betere bescherming van het koraal, waar veel duikers op afkomen. Onder meer door het beheer van loslopende geiten op het eiland te verbeteren, die het koraal bedreigen door voor erosie te zorgen.
St Eustatius en Saba
Dijksma trekt €600.000 uit voor natuurherstel op het eiland St Eustatius en stelt de lokale natuurorganisatie in staat trainingen op te zetten en het beheer van de natuurgebieden te verbeteren. Saba ontvangt ongeveer €500.000 voor het herstel van wandelpaden door natuurgebieden, die één van de belangrijkste toeristische attracties zijn.
Bron: Ministerie van EZ