NVWA beboet illegale vleesafvaldumper

14-04-2014 - Een ondernemer van een vleesverwerkend bedrijf die verdacht wordt van het illegaal dumpen van deels bedorven vleesafval in openbare vuilnisbakken heeft een boete gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
De NVWA is de ondernemer op het spoor gekomen nadat alerte boswachters de NVWA hadden getipt omdat er bijna wekelijks vleesafval gedumpt werd in openbare afvalbakken in een recreatiegebied in Noord-Holland. De NVWA trof op het vleesafval en het daarmee vermengde bedrijfsafval identificatiemerken aan die te herleiden waren naar een slachterij. De slachterij kon in zijn administratie eenvoudig terugvinden aan wie het betreffende vlees vermoedelijk geleverd was. De succesvolle naspeuractie toont volgens de NVWA het belang en het nut aan van een goed functionerend traceringsysteem en bijbehorende administratie door vleesproducerende en vleesverwerkende bedrijven.
Uit onderzoek van de NVWA bleek verder dat de ondernemer geen geldige vergunning en registratie had voor het verwerken van vlees. Daarnaast is tegen de man proces-verbaal opgemaakt wegens de onhygiƫnische omstandigheden binnen zijn bedrijf.
Bron: NVWA